Det går framåt

Jag känner verkligen att jag och Expert har kommit någon vart på den här månaden. Både ridmässigt och i hanteringen.

I början var han lite av en odåga, hade ingen respekt och så vidare. Men jag har inte accepterat hans beteende, och markerat att det är fel, och varit noga med att berömma när han gör rätt. Jag har även klickat in tricket ”vinka” och nyligen upptäckte jag även att när man pussar på ett visst ställe på mulen så slickar han tillbaka :’) Söten!

I ridningen kunde jag rida honom lite halvt i form, det är inte stadigt än men stor skillnad där med. Han är inte alls lika seg i början, och jag vet vilka övningar som funkar för att få honom pigg och framåt. Han är superduktig att lyssna bara man är noga med sina halvhalter, då bara flyter det på helt fantastiskt bra.

Jag har hunnit hoppa 70 cm med honom redan, och känner mig trygg. Jag ska ju till exempel tävla 70 cm i Heby om ett par veckor… 😀 hehe. Även fast jag inte har hunnit köra någon träning än.

Jag tror att i slutet av vår tid kommer det vara svårt att skiljas åt, för det här är en toppensöt ponny som kommer i hagen, slickar en i ansiktet, och kämpar sitt hårdaste för att göra dig nöjd. Han gnäggar som hej och har en personlig stil. Han är värd att älskas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s