Budget eller lyx?

Spelar det någon roll om ridbyxorna är Kingsland eller CRW? Finns det märken som är mer ”inne” eller ”ute” än andra? Är det okej att ha på sig vad man vill, vart man vill?

Mitt svar är alltid detsamma; jag har märkessaker, och tycker det känns roligare att ha märkessaker på sig då de oftast, iallafall för mig, medför en liten historia. Varje liten strumpa som har ett märke på sig, kommer jag ihåg exakt vart jag köpte, ungefärligt pris och hela historien bakom. Min vinterjacka av märket Pikeur, hade gått och suktat efter en ny vinterjacka hela hösten, det var min stora investering. De mörkblåa KL-strumporna, det trodde jag var min första märkessak i Globen 2010 – när jag just hade köpt en HV-Polo tröja utan att veta att det var ett märke.

Det är inte viktigt att ha märkessaker, det spelar ingen roll var sakerna kommer ifrån för mig, men att Kingsland alltid levererar och kommer ut med sjukt snygga saker är häftigt. Det känns mer speciellt med en dyrare sak som man vet man är mer rädd om, som är en hel investering. Jackorna, tröjorna, ridbyxorna och allt vad det kan vara, har oftast bättre kvalité när man jämför, och det beror givetvis på det högre priset. De har råd att välja det bättre tyget och ge arbetarna bättre lön så de orkar sy ordentligt, medans billigare produkter medför mindre pengar till alla parter.

Det finns märken som alla hästmänniskor vet om – jag pratar om Kingsland, Pikeur, John Whitaker – men de andra då? Är HV-Polo sämre än KL? Är Dyón-tränset finare än kopian Hunter från Hööks?

I vissa fall investerar man i något dyrare, i vissa fall är saker från Hööks (t ex) värdelösa. Medans ridbyxorna från Pikeur håller i 3-4 år håller de från CRW  3-4 månader. Då tycker jag att man kan lägga mer pengar för kvalité, hållbarhet och passform.

Jag tycker om att kunna skriva ”Dagens outfit” och skriva att mina ridbyxor kommer från Kingsland, jackan från Pikeur och tröjan från HV-Polo. Jag tycker det känns lyxigt, och jag vet att jag inte lever med bara såna outfittar i garderoben. Jag har sparat, fått och kämpat mig fram till en KOMPLETT outfit med märkessaker, och jag har inte köpt 10 schabrak på en gång utan jag har köpt ett då och då under lång tid. Det är där det sticker i mångas ögon; att se folk som har sin dröm-outfit och se sina egna saker man kanske egentligen inte tycker om. Första tanken som dyker upp hos många är ”Jävla snobb, får allt hon pekar på” fast man kanske inte alls har någon aning? Såna personer finns, det är bara att acceptera, men inte alla är så. Inte jag till exempel, därför föredrar jag att tänka positivt om alla. Jag skulle aldrig nedvärdera någon för att täcket är från Hööks och lite halvfult. ALDRIG. Det är dyrt att ha häst, och det är bara själva hästen. Därför ska man låta alla vara precis som man vill, och låta ekonomin styra lite och inte bara drömmarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s