Nackdelar med att ha lånehäst

Att låna en häst kan vara jobbigt t ex om hästen blir sjuk eller skadad. Det är alltid ägaren som måste få bestämma över sitt eget djur, och bor den långt bort eller inte har tid kan det bli jobbigt när man inte kan ge raka svar t ex till veterinär om hur man ska fortsätta, utan vara tvungen att ringa och medla mellan veterinär och ägare när ägaren inte själv kan komma ner och titta på hästen.

Man får inte ha den som man vill, oftast om man lånar från t ex ridlägergårdar får du låna hästen året runt förutom på sommaren – årstiden där många tycker det är skönast och mysigast att ha häst. När du kan rida i bara linne på ängar, rida ut, hoppa i terrängen och bada, då ska hästen åka tillbaka och du får tillbringa en ensam sommar utan häst istället.

Du kanske vill att hästen ska få en ny sadel, men det tycker inte ägaren och du måste därför rida i en sadel som inte är optimal för häst och ryttare, samma om du vill att hästen ska åka säkert i transporten – det är inte alla som prioriterar att lägga ett par tusenlappar på transportskydd, lädergrimma och transportgrimskaft osv, även om du egentligen skulle vilja ha det.

252004 1900558995967 1301457795 1781804 6318509 n

Här var bara ett par saker som man kan ha i åtanke om man ska låna häst eller ha på foder, skriv ett bra avtal för båda parter. Ett inlägg med fördelar kommer oxå! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s