Hästar

Expert är född år 1997 och är en ridponny på 141,6 cm. Han är fux och en riktigt charmig kille, har en del hyss och fasoner för sig men även en blick den mest stela människan smälter för..

Jag har haft denne herre på lån sedan oktober 2011, och planen är att jag ska ha honom fram till juni 2012. Alldeles för kort, med andra ord! Hursomhelst så är planen att utveckla min ridning i dressyren främst, och komma ut och tävla lokalt förhoppningsvis med goda resultat.

 I skrivande stund (december 2011) har vi hunnit tävla klubbdressyr (LC:1) med vinst och klubbhoppning (60+70cm) med vinst resp. uteslutning. Med andra ord tror jag att vår karriär kommer funka bra!

Han taggar när det vankas uteritt och hoppning, men kan bli lite seg i dressyren om man bara harvar runt varv efter varv i ridhuset trots att dressyren är hans starkaste sida (tycker jag). Han är riktigt mjuk och fin och gör gärna sitt bästa om han får en morot efteråt. Han skrapar i golvet för att visa att han kan ”vinka” och slickar en rätt i ansiktet för att sedan tokfrusta som en galning. Allt för en godis kanske?

Han är helt enkelt en supermysig, härlig och fin favoritponny! 🙂

………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………….

Jag tänkte skriva en presentation om min ponny som jag har för tillfället. Jag lånar henne på foder så hon är alltså inte min.

Ronja är en fjordkorsning i sina bästa år, dvs. lite äldre. Jag har haft henne sedan augusti 2010 (bilden), och innan det var hon westernhäst i nästan 10 år. Jag rider mest dressyr pga. hennes ålder och att hon är väldigt tveksam när det gäller hoppning, men vi har ändå kommit väldigt långt på det här korta året. Vi har bara tävlat i klubbtävlingar eftersom hon saknar mätintyg, som bäst en hoppning med 3:e placering.

Hon har världens finaste personlighet verkligen, mysig och go, alltid glad. Helt kär i mat, det är alltid mat som är nummer 1 på Ronjas lista och mutar henne med en godis visar hon gärna tricket ”Puss”. Eftersom hon är så pass lättlärd är även bugning under inlärning.

Att stå i stallgången och mysa och bli borstad är nog det bästa Ronja vet. Skulle jag säga en galopptur i solnedgången skulle jag liksom ljuga, för det är inte Ronjas stil. Antingen myspys med slutna ögon, eller stå och käka skulle nog bli svaret om ni frågade henne. Det är det som är Ronjas grej helt enkelt.

Vi har inte uträttat några mirakel, men det har varit en underbar tid, och nu är det dags att blicka framåt…. oktober 2011 ska jag hämta en ny ponny att låna, Expert.

Info om honom kommer..! 😉

Annonser

6 thoughts on “Hästar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s